Chailatte på ägg?!

Sen några veckor så går jag på strikt LCHF-diet (det vill säga ketogenic diet) och mår väldigt bra av det, det är skönt att kunna ha kontroll över vad jag äter och inte bara svulla i mig saker som jag lätt kunnat göra förut. I och med min förändrade kostvana så har jag märkt att jag inte alls har samma aptit på mornarna längre och brukar därför oftast göra denna chailatte till frukos. Men blir man mätt på en latte? När den innehåller bland annat ägg så ja

Jag gör som så att jag brygger ungefär 2 dl chai-té i ett latteglas, tar sedan en matsked kokosolja och en matsked smör (helst osaltat har jag läst i andra recept men jag kör på vanligt) i en liten skål och värmer det i micron i trettio sekunder. När jag tagit ut den tillsätter jag ett ägg och vispar ordentligt. När själva téet är klart brukar jag ha i yttepyttelite lönnsirap, räcker med väldigt lite för att få lite sötma. Sedan häller jag téet i skålen med de andra ingredienserna och vispar tills det blir välblandat och lite fluffigt. Tillbaka med drycken i glaset och garnera med kanel. Njut!

Det är mycket godare än vad det låter, jag lovar, otroligt mättande också. Självklart kan man skumma mjölk och ha det i téet istället för smör/kokosolja/ägg om man vill ha en vanlig chailatte. Kan verkligen rekomendera lönnsirapen som har en sån god höstig smak som passar fint nu i septembermörkret.

Hoppas att ni alla har haft en fin helg. Kommentarer

Kom ihåg


Trackback