Mina fantastiska oljor - mandelolja

Dags för ännu en ny kategori här på min blogg om något jag använder varje dag - oljor. I varje inlägg kommer jag berätta om en olja som jag gillar och hur jag använder den i vardagen. Vi börjar med en stor favorit, nämligen mandelolja.

Jag började använda mandelolja nu i somras och anledningen till att jag väntade så med att köpa den var nog priset. En liten flaska på runt 100 ml brukar gå på 50 kr på olika webshoppar och liknande, men när jag var och handlade på Matvärlden i Barkarby fick jag syn på en stor flaska med mandelolja för ungefär samma pris. Då kunde jag ju inte hålla mig längre, jag blev helt enkelt med mandelolja.

Så vad har denna nötiga olja för användningsområden? Jag trodde aldrig ni skulle fråga. Här är några av mina favoriter.

Håret
Förut hade jag lätt att få slitna hårtoppar, men i och med att jag slutat platta mitt hår och börjat använda mandelolja så ser det friskare ut än någonsin. Några gånger i veckan tar jag ett par droppar mandelolja i handflatan, gnuggar händerna och drar de genom hårtopparna. Var försiktigt så att du inte tar för mycket, det kan lätt bli för flottigt.

Ansiktet
Mandelolja funkar utmärkt som återfuktning av ansiktet. Vissa oljor kan lätt täppa igen porer, som kokosolja, men mandelolja gör faktiskt inte det. Då jag har en ansiktskräm som jag håller på att använda upp så använder jag inte mandelolja till just detta för tillfället, men de gånger jag har provat har det kännts bra. Var även här försiktig med mängden.

Mörka ringar under ögonen?
Jag är naturligt väldigt mörk under mina ögon och tror inte att jag kommer kunna få bort de med några huskurer, men mandelolja sägs hjälpa mot det. Den ska ge bättre cirkulation och därmed ta bort de mörka ringarna. Jag kan inte garantera att detta funkar, på mig har jag inte märkt någon skillnad om jag ska vara ärlig, men det kan vara värt ett försök när så många hemsidor verkar tipsa om det.

Jag gillar mandelolja för att den är lagom dryg och dessutom har en fräsch doft. Pinterest är din bästa vän om du vill hitta ännu fler sätt att använda mandelolja och andra oljor på. Mer oljor åt folket!Kommentarer

Väldigt bra tips :D


Kom ihåg


Trackback